Asiakirjat 

 

Urheilumuseon arkisto toimii suomalaisen liikuntakulttuurin valtakunnallisena päätearkistona. Arkistoon siirretään sopimuksen mukaan suomalaisten urheilujärjestöjen, seurojen ja henkilöiden pysyvästi säilytettävät asiakirjat. Arkiston tehtävänä on vastaanottaa, säilyttää, järjestää, luetteloida ja pitää käytettävissä liikuntakulttuurin historiallisesti merkittävät asiakirjat.

Asiakaspalvelutilat ovat Urheilumuseon kirjaston yhteydessä. Urheilumuseon arkisto kuuluu yksityisluontoisten keskusarkistojen piiriin ja saa toimintamenoihinsa lakisääteistä valtionapua. 

Etämakasiinien aineisto(tilattava etukäteen).

 

Lisätietoja:

Ossi Viita
tutkimuspäällikkö
puh. 044 712 9345
ossi.viita(at)urheilumuseo.fi

Teemu Vuorenpää
erikoistutkija
puh. 044 719 3643
teemu.vuorenpaa(at)urheilumuseo.fi


Yleisinfo ja tutkijapalvelut

Aineistot tilataan tutkijatiloihin sähköpostilla, puhelimitse tai paikan päällä. Osa aineistosta on etämakasiinissa, jolloin toimitus tutkijatiloihin kestää noin kaksi arkipäivää. Asiakirjojen tutkiminen on maksutonta.


Aineistohaku

Hakukoneesta löydät viitetiedot arkistoaineistosta sekä arkistoluettelot laajemmista arkistoista. Näiden avulla voit tilata aineistoa tutkittavaksi. Kysy meiltä, jos et löydä etsimääsi.

 


Digitoidut asiakirjat

Arkiston kokoelmia on digitoitu noin 42 000 sivua vapaaseen käyttöön.

Digitoimme aineistoja tilauksesta tuntiveloituksella.  


Arkiston järjestämisohjeet

Täältä löydät ohjeet urheiluyhdistyksen asiakirjojen hallintaan. 


Arkistojen luovuttajat

Urheilumuseon arkisto toimii valtakunnallisena päätearkistona urheilujärjestöille ja yhdistyksille sekä alan henkilöille. 


Kysy

Vastaamme pikaisiin faktakysymyksiin ja -tiedonhakuihin maksutta (kesto alle 30 min). Laajemmista tiedonhauista veloitetaan palveluhinnaston mukainen korvaus. Tietopalvelumme tarjoaa myös asiakassopimuksia. Sopimusasiakas saa tiedonhaut alennettuun tuntihintaan sekä käyttäjätunnukset tietopalvelun sähköisiin tietokantoihin. Näitä käyttävät esimerkiksi monet mediat.