Suksivoidepurkki

Kiva-merkin suksivoide on peltisessä purkissa. Päällä on peltikorkki. Kun purkkia pitää kädessä, kantautuu nenään lievä tervan tuoksu. Purkin kyljessä oleva numero 4 tarkoittaa, että voide on tarkoitettu vesikelille. Tiedot käyttötarkoituksesta on kirjattu purkkiin suomeksi, englanniksi ja saksaksi. Tietojen mukaan tämä purkki on 1930-luvulta.  

Esa Rossi, eli Rasva-Rossi (1895–1962) valmisti tuotteen, kuten muutkin Kivan voiteet. Hän oli aina 1960-luvulle asti Suomen tunnetuin suksivoidetehtailija. Hän myös ”mesenoi” useita suomalaisia hiihtäjiä, koska hänen mielestään töiden ohessa oli täysin mahdotonta harjoitella isoja kisoja varten. Muun muassa Kalle Jalkanen (1907–1941) nautti Rossin tuesta ennen Garmisch-Partenkirchenin 1936 olympialaisia. Jalkanen voitti kultaa viestistä muun Suomen joukkueen kanssa. Jalkanen hiihti ankkuriosuuden.  

Kivaa valmistettiin aina 1960-luvulle asti Helsingin Vanhassakaupungissa, ja sitä vietiin Suomen lisäksi myös erityisen paljon Saksaan. Esa Rossi ei käyttänyt reseptejä keitoksia tehdessään, vaan teki ne silmämääräisesti, oman tuntuman mukaan.