Näyttely urheilumuistoista

Uudenmaan Muistiluotsin Urheilumuistot-näyttelyssä 11 urheilijaa jakaa muistonsa uimahalleilta, hyppyrimäistä, pelikentiltä, suunnistusmatkoilta ympäri maailman sekä vuoden 1952 Helsingin olympialaisista. Tarinat ja kuvat on koottu Uudenmaan Muistiluotsin toiminnassa mukana olevilta muistisairailta ihmisiltä. Urheilumuseo on ollut mukana toteuttamassa näyttelyä. Näyttely on avoinna Tapiolan palvelukeskuksessa 27.2.–16.3. ja kiertää sen jälkeen Uudenmaan Muistiluotsin toiminta-alueella.

Kokoelmauutisia

Urheilumuseon arkisto on ottanut vastaan yleisurheiluvalmentajana toimineen Paavo Karikon (1903–1978) kirjeenvaihtoa, puheita ja valokuvia. Karikko kävi vilkasta kirjeenvaihtoa muun muassa Urho Kekkosen kanssa. Paavo Karikko toimi 1930-luvulta lähtien yleisurheiluvalmentaja. Karikko valmensi Suomen lisäksi Italiassa ja lyhyen aikaa Sveitsissä.

Myös Tampereella vuodesta 1931 toiminut palloiluseura Ilves luovutti laajan ja hyvin säilyneen aineistonsa Urheilumuseon arkistoon. Aineisto sisältää pöytäkirjoja ja toimintakertomuksia perustamisvuodesta lähtien.

Urheilun vuosikirja 2018 ilmestyy pian

Urheilun vuosikirjan 39. painos kertoo kaiken, mitä Wikipediasta et löydä. Teoksessa edetään päivä päivältä läpi vuoden 2017 olennaiset urheilutapahtumat. E-urheilun läpimurtovuosi on saanut oman erikoisartikkelinsa. Kirjan tilasto-osuus on maailman kattavin yhteenveto urheilutuloksista: se listaa yli 200 eri urheilulajin arvokisojen kärkitulokset ja suomalaisten saavutukset sekä Suomen mestaruuskilpailujen kärjen. Kirja sisältää myös listan vuonna 2017 edesmenneistä urheilijoista ja urheiluvaikuttajista. Urheilun vuosikirja 2018 (360 s.) ilmestyy viikolla 14. Kirjan kustantaa Urheilumuseo, ja se on tilattavissa verkkokaupastamme.

Lue maaliskuun uutiskirje!

Kerran kuussa ilmestyvässä sähköisessä uutiskirjeessä tiedotetaan museon näyttelyistä, palveluista, tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista. Voit tilata kirjeet omaan sähköpostiisi sähköisellä lomakkeella