Suomen maahockeyliiton aineistoja Urheilumuseolle

Urheilumuseo on ottanut vastaan laajan suomalaiseen maahockeyhyn liittyvän aineistokokonaisuuden. Pääosa aineistosta koostuu Suomen Maahockeyliiton (1950–1982) asiakirjoista ja valokuvista. Aineistot luovutti Suomen maahockeymaajoukkueen ja HC Kilpparin pelaaja Tommi Rantala, joka lahjoitti samalla EM-kisoissa 2017 käyttämänsä pelipaidan ja mailan. Lisää tietoa aineistosta on saatavilla Urheilumuseon blogissa julkaistussa kirjoituksessa.

Vuoden urheilukirja -finalistit 2017

Urheilumuseon järjestämän Vuoden urheilukirja -kilpailun finaaliin selvitti tiensä tänä vuonna kuusi teosta:
Haukikuningas (J. P. Tanninen. Jukka Tanninen. Omakustanne)
Kuolemanlaakso (Tommi Kovanen & Jenny Rostain. Bazar)
Mika Nyyssölä – Giant Killerin tarina ja treeniopas (Mika Nyyssölä, Jouni Virtamo & Jouni Lehtonen. Docendo)
Pesis – Opas jännittävän pelin seuraajalle ja harrastajalle (Annukka Koskela. Kustannusosakeyhtiö Nemo)
Suomalainen hiihtodoping – Punssia, pillereitä ja punasoluja (Erkki Vettenniemi. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura)
Ylpeydestä (Marko Kantomaa. Johnny Kniga)

Luonnehdinnat kilpailun finalisteista on julkaistu Urheilumuseon blogissa. Vuoden urheilukirja -kilpailun voittaja ja Vuoden urheilupostaus julkistetaan 7.2.2018.

Mediatiedote (pdf) 11.12.2017

Lue tammikuun uutiskirje!

Kerran kuussa ilmestyvässä sähköisessä uutiskirjeessä tiedotetaan museon näyttelyistä, palveluista, tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista. Voit tilata kirjeet omaan sähköpostiisi sähköisellä lomakkeella

Uusia videoita Urheilijan silmin -verkkosivustolla

Lisäsimme uusia videoita Urheilijan silmin -verkkosivustolle.  GoPro-kameroilla kuvatut videot esittelevät urheilijan näkökulmasta nyt myös sprinttisuunnistusta, kumparelaskua, SUP-lautailua ja kestävyysjuoksua sekä 360-videoina soutua, koripalloa, trialia ja rugbya. Katso kaikki tähän mennessä julkaistut videot verkkosivuiltamme.

Urheilumuseo renkailla -näyttelykiertue keräsi yli 25 000 kävijää

Suomalaista olympiahistoriaa esitellyt Urheilumuseo renkailla -näyttelykiertue keräsi yli 25 000 kävijää.

Toukokuussa näyttelyrekka kiersi peruskouluissa ympäri Suomen ja vieraili Kouluviestikarnevaalin finaalitapahtumassa Vaasassa. Kesä-heinäkuussa kiertueen kohteita olivat eri puolilla Suomea järjestettävät yleisötapahtumat, kuten Urheilun SM-viikko Tampereella, Paavo Nurmi Games Turussa, SuomiAreena Porissa ja Kalevan kisat Seinäjoella. Kaikkiaan kiertuepäiviä oli yhteensä 47 ja näyttely vieraili 24 paikkakunnalla.

Näyttelykiertuetta tukivat Kansainvälisen Olympiakomitean Olympic Solidarity -rahasto, opetus- ja kulttuuriministeriö, LähiTapiola, Intersport ja Veikkaus. Kiertue on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.