Urheilumuseon näyttely on suljettu Olympiastadionin peruskorjauksen ajaksi.

Tiedote opettajille syksy 2017 (pdf)

Lisätietoja ja varaukset:

Jonna Kokkola 
museolehtori
puh. 044 788 3764
jonna.kokkola(at)urheilumuseo.fi 

Urheilumuseon olympiavisa

Testaa tietosi olympialaisista ja opi lisää! Visa soveltuu hyvin koululaisille.

Visan löydät osoitteesta
tarinasoitin.fi/urheilumuseo.

Otsikoissa Paavo Nurmi -aineisto

Ole toimittaja ja tee lehtijuttu 1920-luvun juoksijasankari Paavo Nurmesta! Seinätön museo -alustalle koottu aineisto johdattelee juoksijalegendan jäljille lehtileikkeiden, kuvien ja videoiden avulla. Aineisto sopii erityisesti 5.–9.-luokkalaisille. Aineistoa on mahdollista hyödyntää myös ohjatussa työpajassa. Työpajat toteutetaan koulun tiloissa. Maksuttoman työpajan kesto on 45–60 minuuttia. Ohjattuja työpajoja on saatavilla rajoitetusti pääkaupunkiseudulla.

Materiaalin löydät osoitteesta
tarinasoitin.fi/urheilumuseo.

Urheilumuistot-keskustelukorttisarja 

Urheilumuistot-keskustelukorttisarjan ideana on herättää muistoja ja keskustelua urheilusta. Ne toimivat myös esimerkiksi senioreiden tai muistisairaiden muistin tukena. Korttisarjan ensimmäiseen osaan on kerätty keskeisiä urheilijoita ja urheilulajeja 1950- ja 1960-luvuilta. Toinen osa taas käsittää keskeisiä urheilijoita 1970- ja 1980-luvuilta. 

Lataa tästä kortit 1–10 ja tästä kortit 11–20. Keskustelukortit kannattaa tulostaa kaksipuoleisina.  

Muisteluhetki on mahdollista toteuttaa myös Urheilumuseon museolehtorin ohjaamana asiakkaan omissa tiloissa Helsingin alueella. Maksuttoman muisteluhetken kesto on noin 90 minuuttia.

Mobiiliopas Paavo Nurmen kotitaloon

Tutustu Paavo Nurmen kotitaloon mobiiliopaan avulla! Urheilumuseon ylläpitämä Paavo Nurmen kotimuseo sijaitsee Turussa osoitteessa Jarrumiehenkatu 4 as 17.

Mobiilioppaan löydät osoitteesta
tarinasoitin.fi/urheilumuseo.