Urheilumuseon näyttely on suljettu Olympiastadionin peruskorjauksen ajaksi.

Tiedote opettajille kevät 2018 (pdf)

Lisätietoja ja varaukset:

Jonna Kokkola 
museolehtori
puh. 044 788 3764
jonna.kokkola(at)urheilumuseo.fi 

Matkalla Pyeongchangiin -verkko-oppimismateriaali

Pyeongchangin talviolympialaiset lähestyvät! Päivitimme olympiakisa-aiheisen verkko-oppimismateriaalimme tuleviin kisoihin sopivaksi. Matkalla Pyeongchangiin johdattaa olympialaisten historiaan audioleikkein, kuvin ja tehtävin. Mukana kulkevat niin Helsingin olympiakisat 1952 kuin Pyeongchangin helmikuussa 2019 pidettävät kisatkin. Materiaali on suunniteltu erityisesti 10–14-vuotiaille koululaisille ja sitä on mahdollista käyttää sekä tietokoneella että mobiililaitteilla.

Mobiilioppaan löydät osoitteesta
tarinasoitin.fi/urheilumuseo.

Helsingin olympiakisat 1952 pähkinänkuoressa

Pyeongchangin olympiakisojen kunniaksi tarjoamme Helsingin olympialaiset 1952 -aiheista oppituntia kouluille. Tunnilla osallistujat pääsevät museolehtorin opastuksella kisatunnelmiin ainutlaatuisten kuvien ja tarinoiden kautta. Lisäksi lehtorin mukana kulkee matkalaukku, johon on pakattu aitoja Helsingin olympialaisiin liittyviä esineitä. Esineisiin saa koskea! Maksuttoman tunnin kesto noin 45–60 minuuttia. Soveltuu 8–17-vuotiaille. Tunteja tarjolla rajoitetusti. Tarjolla helmi-maaliskuun ajan.

Otsikoissa Paavo Nurmi -aineisto

Ole toimittaja ja tee lehtijuttu 1920-luvun juoksijasankari Paavo Nurmesta! Seinätön museo -alustalle koottu aineisto johdattelee juoksijalegendan jäljille lehtileikkeiden, kuvien ja videoiden avulla. Aineisto sopii erityisesti 5.–9.-luokkalaisille. Aineistoa on mahdollista hyödyntää myös ohjatussa työpajassa. Työpajat toteutetaan koulun tiloissa. Maksuttoman työpajan kesto on 45–60 minuuttia. Ohjattuja työpajoja on saatavilla rajoitetusti pääkaupunkiseudulla.

Materiaalin löydät osoitteesta
tarinasoitin.fi/urheilumuseo.

Urheilumuistot-keskustelukorttisarja 

Urheilumuistot-keskustelukorttisarjan ideana on herättää muistoja ja keskustelua urheilusta. Ne toimivat myös esimerkiksi senioreiden tai muistisairaiden muistin tukena. Korttisarjan ensimmäiseen osaan on kerätty keskeisiä urheilijoita ja urheilulajeja 1950- ja 1960-luvuilta. Toinen osa taas käsittää keskeisiä urheilijoita 1970- ja 1980-luvuilta. 

Lataa tästä kortit 1–10 ja tästä kortit 11–20. Keskustelukortit kannattaa tulostaa kaksipuoleisina.  

Muisteluhetki on mahdollista toteuttaa myös Urheilumuseon museolehtorin ohjaamana asiakkaan omissa tiloissa Helsingin alueella. Maksuttoman muisteluhetken kesto on noin 90 minuuttia.

Urheilumuseon olympiavisa

Testaa tietosi olympialaisista ja opi lisää! Visa soveltuu hyvin koululaisille.

Visan löydät osoitteesta
tarinasoitin.fi/urheilumuseo.

Mobiiliopas Paavo Nurmen kotitaloon

Tutustu Paavo Nurmen kotitaloon mobiiliopaan avulla! Urheilumuseon ylläpitämä Paavo Nurmen kotimuseo sijaitsee Turussa osoitteessa Jarrumiehenkatu 4 as 17.

Mobiilioppaan löydät osoitteesta
tarinasoitin.fi/urheilumuseo.