Urheilumuseo Sustainable Travel Finland -ohjelmaan

Olympiastadion ja siellä sijaitseva Urheilumuseo ovat päättäneet lähteä mukaan Sustainable Travel Finland -kestävän matkailun kehittämisohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on toiminnan jatkuvan kehittämisen malli kestävän kehityksen edistämiseksi.

Olympiastadionia hallinnoiva Stadion-säätiö ja Urheilumuseo ovat sitoutuneet Sustainable Travel Finland -kehitysohjelmassa 7-askeleisen kestävän matkailun kehittämispolkuun. Kuten ohjelman nimikin kertoo, ohjelman tavoitteena on, että merkin saaneet toimijat pystyvät kasvamaan kestävästi ja vastuullisesti matkailun saralla. Uudistetun stadionin ja museon moderni toiminnallisuus mahdollistaa kehitysohjelman toteuttamiselle erinomaisen toimintaympäristön ja kestäviä elämyksiä niin suomalaisille kuin kansainvälisille vieraille.

”Koko Olympiastadion ja sen henki on luotu aikoinaan kestävälle pohjalle ja stadion on nähty jatkumona sukupolvelta toiselle. Nyt olemme ryhtyneet sanoista tekoihin myös uudistuneen stadionin toiminnassa, kun tavoite kestävän kehityksen areenasta tulee näkymään vierailijoille tarjottavissa palveluissa, kierrätysmahdollisuuksissa ja tapahtumien toteutuksissa”, sanoo Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen.

Urheilumuseossa kestävä kehitys otetaan laajasti huomioon kaikessa toiminnassa, ja erityisesti arjen pienissä asioissa. Kulttuurin kuluttaminen on itsessään kestävää kehitystä, ja kestävyys on museotoiminnan odotusarvo. Urheilumuseo pyrkii kierrättämään eri materiaaleja ja vaihtuvien näyttelyiden rakennelmia tehokkaasti. Kotimaisuus, ympäristöystävällisyys ja laatu ovat tärkeitä arvoja museokaupan tuotevalikoimassa.

”Olympiastadionin vuokralaisena haluamme kantaa kortemme kekoon ja rakentaa kaikilla mittareilla kestävämpää toimintaympäristöä ja elämyksiä museovierailijoille. Museotoiminnassa on kestävän kehityksen kannalta edelleen haasteita, mutta myös hienoja mahdollisuuksia. Uudistettu Olympiastadion antaa meillekin entistä paremmat lähtökohdat tehdä ympäristöystävällisempää ja kestävämpää työtä, jota myös asiakkaamme arvostavat”, sanoo Urheilumuseon johtaja Jukka-Pekka Vuori.

Visit Finland on kehittänyt matkailuyrityksille ja -alueille tarkoitetun Sustainable Travel Finland -ohjelman ja sillä saavutettavan Sustainable Travel Finland -merkin. Lisätietoa Sustainable Travel Finland ohjelmasta: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/matkailun-edistaminen/vastuullisuus/sustainable-travel-finland

Urheilumuseon julkisivu

Kuva: Urheilumuseo/Tomi Parkkonen