VEIKKAUSLIIGAN PELAAJAT

Veikkausliigassa on vuosien varrella esiintynyt pari tuhatta pelaajaa, joiden kirjavaan joukkoon on mahtunut yhtä lailla nousevia suomalaisia tähtiä ja kansainvälisillä areenoilla mainetta niittäneitä paluumuuttajia kuin lukuisia ulkomaalaisvahvistuksia. Nimekkäiden tähtipelaajien lisäksi liigakenttiä ovat tahkonneet myös monet paikallisella tasolla merkittävät seuraikonit, joiden rooli omalle seuralle, kaupungille ja alueelle on ollut tärkeä.

Esittelyyn valittujen yli 50 pelaajan joukkoon – Arto Autista Jari Litmaseen – mahtuu monenmoista pelimiestä, joista jokainen on omalla panoksellaan tuonut suomalaiseen liigajalkapalloon jotain uutta. Kyse ei ole 50 parhaasta Veikkausliigassa pelanneesta jalkapalloilijasta, vaan enemmänkin läpileikkaus siihen pelaajakatraaseen, jonka suomalainen pääsarjajalkapallo liiga-aikakaudella on pitänyt sisällään.


copyright (c) 2009-14 Veikkausliiga, Suomen Urheilumuseosäätiö ja Juha Tamminen Anna palautetta


Valeri Popovitš on Veikkausliigan historian valovoimaisimmista tähdistä, ja hänen merkityksensä FC Hakalle ja Valkeakoskelle oli 1990-luvulla ja 2000-luvun puolella valtava.